full screen background image

Protecţia Consumatorilor a retras de pe piaţă produse în valoare de peste 2.300 de lei

Latis viva singur     Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a intensificat ritmul acţiunilor de verificare a respectării prevederilor legale privind modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice.

Controale s-au desfăşurat la comercianţii de peşte, carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, produse de patiserie şi vin.

Comisarul şef Vasile Latiş informează că au fost controlaţi 55 de operatori economici, cantitatea verificată fiind de aproximativ 5.900 kg de produse.

Principalele deficienţe constatate se referă la descoperirea la vânzare a diverse sortimente de peşte congelat fără etichete, elemente de identificare şi fără avertismentul „a nu se recongela”.

În cazul cărnii, etichetele de pe produs nu prezentau traducere în limba română sau erau parţial lizibile, preţurile nefiind afişate, iar ambalajele deteriorate.

La produsele de patiserie, lucrătorii Comisariatului au constat faptul că ciocolata şi produsele din cacao nu erau însoţite de lista ingredientelor, de procentajul ingredientului principal, lipsind, de asemenea, „gramajele” şi preţurilor de vânzare.

În urma controalelor efectuate, comisarii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale-  24 de amenzi, în valoare de 34.000 de lei, cât şi 11 avertismente.

Totodată, de la comercializare s-au oprit temporar produse în valoare de 2.365 de lei.

comments

comments