full screen background image

Diana Robu, din Rădăuţi, premiul I la secțiunea “monolog”, la “Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineret”

ado1      În zilele de 8 și 9 aprilie, s-a desfășurat, pe scena Casei de Cultură din Suceava, “Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineret”, ediția a IX-a.

Trupa “Adolescenții”, de la Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuți, s-a prezentat foarte bine și a fost îndelung aplaudată de publicul prezent în sală.

Totuși, deși la edițiile precedente au obținut doar premiile I și II, jucând piese scrise de rădăuţeanul Matei Vișniec, de data aceasta, președintele juriului, actorul Adrian Păduraru, a spus că aceste piese sunt scrise pentru a fi jucate la Paris și nu la Suceava.

Trebuie să remarcăm că, în culise, s-a vorbit despre o animozitate între actorul amintit și scriitor.

Profesorii coordonatori ai elevilor de la Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuți au spus că premiul, la care au sperat și de aceasta dată, nu era unul foarte important, însă i-ar fi încurajat și motivat mai mult pe copii.

Juriul a apreciat, la această ediţie, creațiile proprii, deși cunoscătorii spun că acestea nu au avut valoare artistică, însă s-a apreciat că tinerii pot să joace bine doar ceea ce ei înșiși creează.

La categoria “tineri”, secțiunea “monolog”, premiul I a fost câștigat de Diana Robu, elevă la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonată de prof. Ionela Mihaela Bandiul.

Diana a prezentat monologul “Artista”, realizat pe baza ideii că, pentru a fi actriță, nu este nevoie de talent, ci de aspect fizic. “S-a inversat scara de valori?”, se întreabă ceilalți participanți.

Locul I la secțiune “trupe” l-a primit trupa PIM, a Colegiului Național “Ștefan cel Mare” din Suceava.

Preşedintele juriului, Adrian Păduraru, a ţinut să precizeze că el nu a fost de acord să acorde acest premiu, pentru că trupa lucrează cu un regizor plătit (?!).

Spre stupefacția tuturor, acest premiu I a fost obținut cu o piesă scrisă chiar de Matei Vișniec – “Istoria comunismului văzută de bolnavii mintali”.

Din juriul Festivalului au mai făcut parte actorii Dac Clucinschi-Acadica şi Gabriela Ioniță, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Judeţean și Consiliului Local Suceava.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

ado2

comments

comments