full screen background image

Centru de excelenţă pentru copii, la LPS Suceava

Lps 2     Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava intenţionează să se asocieze cu Primăria municipiului Suceava, în vederea înfiinţării Centrului de excelenţă pentru copii.

Ion Lungu, primarul Sucevei şi-a dat acordul de principiu, însă o iniţiativă legislativă în acest sens trebuie supusă dezbaterii şi aprobării deliberativului local.

Centrul de excelenţă pentru copii ar urma să funcţioneze în cadrului Campusului şcolar sportiv din preajma Liceului cu Program Sportiv din urbea reşedinţă de judeţ, obiectiv în curs de construire.

Lungu: “Asociaţia Judeţeană de Fotbal ne propune o colaborare pentru înfiinţarea unui centru de excelenţă destinat copiilor. În principiu, sunt de acord ca acest lucru să se întâmple la Complexul sportiv, ale cărui lucrări sper să le definitivăm în acest an. Sigur, mai întâi va trebui să dăm o hotărâre de Consiliul Local, iar aceasta nu va fi o problemă.”

Primatrul Lungu respinge posibilitatea ca Primăria să se implice în aspecte care privesc gestionarea jucătorilor, Asociaţia Judeţeană de Fotbal venind cu propunerea cedării către administraţia locală a 25% din veniturile obţinute din transferarea micilor fotbalişti.

Lungu: “Cu ceea ce nu pot să fiu de acord, este ca, în măsura în care vom face acest proiect, jucătorii care vor fi crescuţi să poată fi vânduţi, iar veniturile să fie în proporţie de 25% ale Federaţiei Române de Fotbal, 25% ale municipiului Suceava, iar 50% vor reveni cluburilor care i-au crescut. Este ultimul lucru pe care ni-l dorim: acela ca Primăria gestioneze transferul jucătorilor de fotbal.”

Edilul-şef suceveana precizat că autorităţile locale şi-au făcut datoria faţă de echipa de fotbal de Liga a doua, Rapid CFR, finanţată din fonduri nerambursabile, potrivit legii.

Lungu: “Primăria municipiului Suceava este cu plata al zi, achitându-se de obligaţiile asumate. Am prevăzut şi în anul acesta 200.000 de lei. Mai mai mult de atât, nu comentez.”

comments

comments