full screen background image

Întreg efectivul Poliției Rădăuți, mobilizat pe perioada Sărbătorilor Pascale

rotaru pol rad     În noaptea de Înviere, polițiștii rădăuţeni vor fi prezenți la bisericile din zonă, pentru a preveni infracțiunile din zonele aglomerate.

Întreg efectivul Poliției Municipale Rădăuți va fi mobilizat cu această ocazie, după cum a declarat Seful Poliției Rădăuți, comisarul șef Eugen Rotaru.

Este vorba despre polițiști în uniformă dar și despre cei îmbrăcați în haine civile care se vor deplasa atât la bisericile din municipiu cât și la cele din localitățile limitrofe asigurând paza și protecția cetațenilor care vor partcipa la slujba de Înviere, a spus Rotaru, în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, miercuri, la Radio VIVA FM Rădăuţi.

Rotaru: “Avem un plan de măsuri foarte bine documentat. Avem lucrători în uniformă, care își vor face prezența mai ales în zona bisericilor cu mai mulți cetățeni, pentru ca n-o să mergem acolo unde sunt 10 -15 cetățeni, o să mergem la catedrală, o să mergem la Mânăstirea Bogdana, o să mergem la mânăstirile din zonă – Putna, Sucevița -, unde o să fie mai mult auditoriu. Avem patrule de Poliție Rutieră care vor patrula pe traseele principale, dinspre mânastiri, dinspre discoteci, pentru că, vă dați seama că, dacă sunt zile de sărbătoare, sunt dechise și discotecile, în special pentru a preveni consumul de alcool la volan și celelalte contravenții la regimul rutier. Și, avem a treia categorie de polițiști civili, care urmăresc infracționalitatea …. hoții de buzunare, să spun mai concret, care abia așteaptă o aglomerație ca să-și umple propriile buzunare cu bani. Și avem această categorie de polițiști civili, care sunt mai puțin detectabili”.

Polițiștii rădăuţeni vor avea grija şi ca lumea prezentă la biserici să nu folosească petarde, ci doar artificii, care fac parte din clasa I, adică cele permise de lege.

Comercianții au fost controlați în prealabil, iar poliția asigură populația că fenomenul, care în trecut speria pe toată lumea, acum este, practic, inexistent.

Rotaru: “În ultima perioadă, cred că ați observat că nu mai este fenomenul care a fost, pentru că petardele sunt clasificate în IV clase, iar orice cetățean român poate cumpăra doar cele de clasa I, care sunt artificii. Clasele a II-a, a III-a și a IV-a sunt numai la îndemâna artificierilor și a acelor cetățeni care au un atestat în sensul folosirii acestor artificii și acestor petarde. În general, nefiind la îndemâna tuturor, nu pot fi comercializate în consecință foarte ușor, deci sunt aproape inexistente. Ce găsim, ce vom găsi, nu are nimeni atestat de vânzare. Cel ce vinde trebuie să vină la noi și la Ministerul Muncii, instituțiile de la Ministerul Muncii care eliberează avizul. Deci e clar că știm exact cine comercializează, dar să știți că, în general, în Rădăuți, nu sunt foarte mulți asemenea comercianți”.

comments

comments