full screen background image

Florentina Vlașcu, manager Florăria-depozit “Queen”: “Nici un lucru măreţ din lume nu a fost realizat fără pasiune”

viva cafe flo     Putem să transformăm pasiunea în afacere. Florile pot însemna frumuseţe, bucurie şi zâmbete, dar la fel de bine se pot transforma într-o afacere profitabilă. Una în care se pune mult suflet.

Despre asta am vorbit, la VIVA Cafe, cu administratorul Florăriei-depozit “Queen” din Suceava, Florentina Vlașcu.

Deşi pare un gest aparent simplu, alegerea unui buchet de flori nu este atât de facilă, precum credeţi! Mai ales atunci când florile sunt cumpărate de un bărbat…

Cumpără sucevenii mai multe flori, acum, înainte de Paşte?

Florentina Vlașcu: “În această perioadă, clienţii au o preferinţă clară pentru aranjamentele florale, cu ocazia Paştelui. Firmele optează mai mult pentru coşuri. Dar sucevenii cumpără tot timpul flori, nu neapărat cu ocazia Paştelui.”

De Florii, pentru ce flori au optat cumpărătorii?

Florentina Vlașcu: “Vizitatorii florăriei nosatre au preferat, în special, florile de sezon. Şi aici pot aminti o gamă variată, precum lalelele, simple sau bătute – un sortiment mai special, pe care sucevenii nu prea l-au văzut în florăriile din oraş. Noi încercăm să aducem flori mai deosebite, să ne modernizăm şi în această categorie a florilor. Mai pot aminti irişii, freziile, în gama lor variată de culori (mandarin, albe, roşii, galbene), narcisele, anemonele… Dar, trandafirul a rămas una dintre florile preferate ale sucevenilor.”

La ce trebuie să fie atent un bărbat, când alege flori? La ce reguli?

Florentina Vlașcu: “Sunt puţini acei bărbaţi, şi, totodată de apreciat, care ştiu ce îşi doresc, atunci când păşesc în florăria noastră. Aceştia sunt atenţi la detalii, precum coloristica preferată de partenera de viaţă sau de persoana căreia îi este adresat aranjamentul, preferinţa spre anumite sortimente de flori şi, bineînţeles, ocazia cu care este oferit acest buchet de flori. Noi oferim şi consultanţă în alegerea unui buchet de flori sau a unui aranjament. Avem un personal foarte bine învăţat în a oferi recomandări oamenilor. Şi răbdare…. Pentru că, ştim foarte bine, oamenii vin, vor să cumpere foarte repede, să nu stea să aştepte. Unii clienţi merg cu încredere spre recomandările făcute de personalul nostru calificat, pentru că personalul nostru ajută la nevoie pentru luarea unei decizii satisfăcătoare.”

Alegerea florilor se face în funcţie de persoana căreia îi oferim florile? Mamei ce flori îi oferim?

Florentina Vlașcu: “Bineînţeles, mamei nu o să-i oferim trandafiri roşii. De obicei, mamele preferă freziile, pentru că miros foarte bine. De 1 sau de 8 martie, putem face un mixt de flori de primăvară, nu vom greşi niciodată cu un astfel de buchet. Mai putem oferi ghivece de flori. Ştim foarte bine că nu sunt persoane cărora să nu le placă orhideele.”

Fiecare floare transmite câte ceva. Care este simbolistica florilor?

Florentina Vlașcu: “Trebuie să acordăm o atenţie deosebită mesajului pe care îl transmite fiecare floare. Voi da nişte exemple are simbolurilor florale. De exemplu, florile de culoare roşie. Nu degeaba oferim trandafiri de culoare roşie persoanelor iubite. Roşul simbolizează pasiunea, dragostea, pasiunea şi energia. Roşul curge prin venele noastre, sub formă de sânge. Roşul ne pune în contact cu propriul instinct animalic, aprinzând flacăra iubirii. Să vă spun şi despre florile de culoare galbenă. Toată lumea ştie că galbenul înseamnă gelozie. Nu este aşa. Această culoare este asociată cu aurul, ea devine un simbol al purităţii, al adevărului, dar şi a intelectului. Şefilor, le putem oferi flori de culoare galbenă. Bineînţeles, oferim aceste flori persoanelor care cunosc aceste simboluri. Dacă nu, mergem pe ceva clasic, flori de culoare albă sau mixturi.”

comments

comments