full screen background image

“Școala altfel”, în unităţile de învăţământ sucevene

scoala altfel 2014     În această săptămână, școlarii şi cadrele didactice sucevene nu fac cursuri, ci se implică în activitățile educative cuprinse în programul “Școala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, se derulează activităţi culturale, tehnico-științifice, sportive, de educație cetăţenească şi de promovare a valorilor umanitare, educație pentru sănătate şi stil de viață sănătos, educație ecologică, rutieră, educaţie pentru securitatea personală şi situaţii de urgenţă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar apreciază că formele de organizare răspund intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor și tinerilor și le pun în valoare talentul şi aptitudinile.

Practic, grădiniţele şi scolile derulează ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, competiţii sportive, activități de voluntariat, proiecte de responsabilitate socială, parteneriate şi schimburi de experiență, dar şi vizite şi excursii de studii.

Pe de altă parte, însă, unele cadre didactice s-au plâns că pregătirea programelor a necesitat multe hârtii de întocmit şi o stare de stress în plus.

comments

comments