full screen background image

Şase militari ucraineni au fost ucişi în incidente din estul țării

miluc     Şase soldaţi ucraineni au fost ucişi în două incidente produse în estul ţării, au anunţat duminică oficiali guvernamentali, citaţi de BBC News.

Patru soldaţi au murit după ce autovehiculul lor a fost vizat de focuri de armă trase de separatişti proruşi în Sceastie, în apropiere de Lugansk, în timp ce traversa un pod. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, rebelii „au tras o rachetă antitanc”.

Potrivit Mediafax, alţi doi militari au fost ucişi şi un al treilea a fost rănit, după ce vehiculul lor a lovit o mină antitanc, în apropiere de oraşul-port Mariupol, aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Un armistiţiu fragil este în vigoare în estul Ucrainei începând din februarie, în urma negocierilor desfăşurate de liderii din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa, însă părţile implicate în conflict au acuzat periodic încălcări ale acordului de încetare a focului.

Sâmbătă, Guvernul a anunţat că trei soldaţi au fost ucişi în explozia unei mine în apropiere de Doneţk, un alt fief al separatiştilor.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise de la declanşarea conflictului armat în estul Ucrainei între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene, în urmă cu un an.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că i-a ajutat pe rebeli cu armament greu şi soldaţi, însă Moscova respinge acuzaţiile, susţinând că ruşii care luptă alături de separatişti sunt voluntari.

comments

comments