full screen background image

Bătrână din Udeşti, lăsată fără 2.700 de lei, de falşi cumpărători de bilete de călătorie CFR pentru pensionari

cupoane cfr pensionari 2014     În cursul după amiezii de duminică, în jurul orei 17.30, Postul de poliţie Udeşti a fost sesizat despre faptul că, de la locuinţa unei femei, de 77 de ani, din localitate, persoane necunoscute au sustras suma de 2.700 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, între orele 09.00 – 10.00, în timp ce se afla la domiciliu, partea vătămată a fost chemată la poartă de două persoane.

Acestea, sub pretextul că vor să cumpere bilete de călătorie CFR pentru pensionari, au intrat în curtea locuinţei acesteia și i-au oferit suma de 50 de lei contra unor bilete de călătorie.

Datorită neatenţiei femeii, una din cele două persoane a intrat în casă şi i-a sustras suma de 2.700 de lei, victima dându-şi seama de acest lucru după ce cei doi autori au plecat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţişti, în vederea identificării autorilor și a recuperării prejudiciului.

Poliţiştii reamintesc faptul că, prin astfel de moduri de operare, infractorii doresc împrietenirea cu victimele sau dezvoltarea unor aparente relaţii comerciale. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.
De aceea, se recomandă să nu daţi curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri  mari şi calitate mică.
De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments