full screen background image

60 de elevi suceveni au beneficiat de o lecție de siguranță rutieră… altfel

sigalt2     În Săptămâna “Școala Altfel”, “Goodyear” împreună cu partenerii săi “Premio Railex” Suceava și “De-a Arhitectura”, i-au ajutat pe cei mici să înțeleagă cât mai multe despre siguranța în traficul rutier, printr-o lecție interdisciplinară.

Echipa programului național “Goodyear Pentru Siguranța celor Mici” și arhitecții voluntari ai asociației “De-a Arhitectura” au desfășurat luni, 6 aprilie, în Săptămâna “Școala Altfel”, 4 ore de educație rutieră, pentru 60 de elevi din clasele a II-a și a V-a de la Școala Generală nr. 8 şi de la Școala Generală nr. 10, din Suceava.

Numit “Lecția de siguranță” și implementat la nivel local în parteneriat cu “Premio Railex” Suceava, proiectul promovează în rândul elevilor de vârstă școlară importanța conduitei preventive, încurajând elevii să poarte accesorii reflectorizante atunci când se deplasează de acasă la școală sau în alte locuri de interes pentru ei, să cunoască și să fie atenți la semnele de circulație și la ceilalți parteneri de trafic și să își dezvolte capacitatea de a vedea strada și traficul ca pe o parte importantă dintr-un ansamblu mult mai mare de elemente ce fac parte din viața lor.

Proiectul dezvoltat de “Goodyear” a adus în atenția celor mici, printr-o serie de activități interactive, strada ca spațiu cu reguli stricte, unde un comportament aleatoriu sau neatent poate avea consecințe neplăcute pentru cei ce împart acest spațiu comun, respectiv pentru cei pe care îi numim generic participanți la trafic.

“După cum se știe, copiii cu vârsta de până la 10-12 ani sunt printre participanții la trafic cei mai vulnerabili. Adesea zglobii, dar și mici de statură, copiii se numără printre cei care sunt cel mai puțin vizibili în trafic, atunci când se deplasează pe stradă, sau pot fi cei mai neastâmpărați atunci când se află în mașină sau când se deplasează în grupuri. Prin proiectele pe care le-am dezvoltat până acum în cadrul programului Goodyear Pentru Siguranța celor Mici ne-am propus să venim nu numai în întâmpinarea celor mici, oferindu-le o altfel de perspectivă asupra străzii și traficului rutier, ci și celor mari, fie ei educatori sau părinți, prin dezvoltarea unui set de instrumente utile pentru deplasarea cât mai în siguranță a celor mici”, a precizat Raluca Boțan, Marketing Manager CEE la Goodyear Dunlop Tires Romania.

“Astfel, pe lângă perspectiva nouă asupra străzii pe care o dăm copiilor prin parteneriatul pe care îl avem cu De-a
Arhitectura, oferim celor care intră în proiectele noastre și materiale care să îi ajute să fie cât mai vizibili în trafic”, a mai precizat aceasta.

În cadrul lecției, fiecare elev a primit kitul minim de siguranță al elevului alcătuit din vestă refletorizantă, breloc reflectorizant pentru ghiozdan și un set de etichete școlare, precum și informații cu caracter concret prezentate de pilotul Andrei Mitrașcă, în baza unui kit de siguranță rutieră dezvoltat de “Goodyear”.

În partea a doua a lecției, arhitecții voluntari ai asociației “De-a Arhitectura” i-au ajutat pe cei mici să își imagineze un oraș ideal, pe care l-au desenat în echipe de câte cinci, formate dintr-un arhitect, un urbanist, un inginer, un peisagist și un polițist.

Proiectul ”Lecția de siguranță” este implementat în cinci orașe importante din țară, echipa “Goodyear Pentru Siguranța celor Mici” urmând să fie prezentă marţi la Botoșani.

sigalt1

comments

comments