full screen background image

“Săptămâna curățeniei”, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

curj3     Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a participat, în perioada 31 martie – 1 aprilie, la proiectul inițiat de către Primăria municipiului, intitulat “Săptămâna curățeniei”, prin care s-a urmărit ca tinerii jandarmi să-și formeze deprinderi de bun gospodar în activitatea administrativă, precum și cultivarea respectului și a grijii față de un mediu înconjurător sănătos și curat.

Astfel, elevii claselor de anul I, sub îndrumarea diriginților și a reprezentanților Primăriei, au realizat ecologizarea străzilor soldat Zamfir, Horea, Cloșca și Crișan, și au plantat peste 300 de puieți în zona poligonului și a bazei de pregătire „Șoldănești”.

Activitatea a vizat degajarea de gunoaiele, deșeurile și resturile menajere adunate de-a lungul timpului, a străzilor adiacente școlii și colectarea selectivă a acestora, pe categorii.

Școala militară a înțeles să se constituie într-un important factor care contribuie la dezvoltarea personalității umane prin promovarea și organizarea judicioasă și atractivă a timpului liber al elevilor, precum și la consolidarea relațiilor între instituția de învățământ și administrația locală.

comments

comments