full screen background image

Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, între 6 şi 9 aprilie, în Suceava

oli nat instr     Olimpiada Naţională de Interpretare Naţională, pentru clasele III-VIII, va avea loc, în perioada 6-9 aprilie, în municipiul Suceava.

Organizatorii acestui concurs sunt Ministerul Educaţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”.

La olimpiadă vor participa 151 de elevi, din toată ţara.

Judeţul Suceava va fi reprezentat de cei mai buni 5 elevi instrumentişti de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Directoarea Colegiului,  Alexandra Bejinaru: “Această competiţie se va desfăşura în “Săptămâna Altfel”, începând cu 6 aprilie, când va avea loc deschiderea oficială, la ora 18.00, în sala Auditorium a Colegiului de Artă. Urmează ca în zilele de 7 şi 8 aprilie să se desfăşoare efectiv concursul, iar pe 9 aprilie, la ora 10, va avea loc Gala de premiere. Cei 151 de elevi înscrişi în acestă competiţie sunt, de fapt, finaliştii care au obţiunut 100 de puncte la etapa zonală, desfăşurată în 7 centre din ţară. Olimpiada se desfăşoară pe 5 secţiuni : pian – 43 de elevi, corzi – 32 de elevi, corzi grave – 25 de elevi, instrumente de suflat – lemne – 30 de elevi, instrumente de suflat – alamă şi percuţie – 21 de elevi. Judeţul Suceava va fi reprezentat prin 5 elevi ai Colegiului de Artă: Atonei Rareş Mihail, cl. a VIII-a – trompetă, Stoica Petrică Andrei, cl. a VII-a – saxofon, Moisii Ioan Eusebiu, cl. a VIII-a – oboi, Duciuc Samoel, cl. a VII-a – chitară şi Roba Vlăduţ, cl. a VIII-a – clarinet.

Juriul Olimpiadei Naţionale de Interpretare Naţională pentru clasele III-VIII va fi format din 30 de membri, dintre care 8 sunt profesori din judeţul Suceava.

În pauzele competiţionale, elevii vor efectua şi excursii în judeţ, la importante obiective naţionale.

“Gala Laureaţilor” va avea loc pe 9 aprilie, iar premianţii vor primi diplome şi plachete.

comments

comments