full screen background image

Premianți de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, la un concurs internaţional de matematică în limbi străine

Blackboard with mathematics sketches - vector illustration     Concursul internațional între clase “Mathématiques sans frontières” este un concurs de matematică în limbi străine la care participă elevi din 35 de țări.

Scopul concursului este de a favoriza interesul pentru studiul matematicii, munca în echipă, participarea tuturor elevilor, inițiativa elevilor și practicarea unei limbi străine.

“Mathématiques sans Frontières Junior” se adresează elevilor de gimnaziu, cl.V-VIII.

Concursul este la a XII-a ediție în România și la a XXV-a ediție în lume.

În ediția de anul acesta, elevii Şcolii “Mihail Sadoveanu” Fălticeni au obţinut 5 premii I (clasele a VIII-a B, a VI-a C, a VI-a A, a VIII-a A, a VIII-a C) şi 3 premii II (clasele a VI-a B, a VII-a A, a V-a B).

Elevii au fost îndrumaţi de prof. Cornelia Olaru şi Doina Moisii (matematică), Elena Pașcovici şi Olimpia Apetrei (limba franceză).

Organizatorul internațional este “Inspection pédagogique régionale de mathématiques” (Franța), iar organizatorul național este Școala Gimnazială Nr.1 Suceava.

Clasa care participă este împărţită în echipe, fiecare echipă rezolvă 1-2 exerciţii, grupa care-şi termină exerciţiile poate să ajute grupa/ grupele în dificultate.

Evaluarea se face de către profesori de matematică în echipă cu profesori de limbă, pe baza baremului stabilit de echipa internațională de concepere a subiectelor.

comments

comments