full screen background image

Ajutor umanitar pentru populația afectată de alunecările de teren din județul Bacău

alunecari     În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, scoaterea din rezervele de stat a șase construcții ușoare din elemente modulare și trimiterea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlul gratuit, către familiile afectate de alunecările de teren din județul Bacău.

Locuințele modulare sunt destinate cazării temporare a persoanelor rămase fără locuinţă ca urmare a alunecările de teren care au avut loc în comuna Răcăciuni, județul Bacău.

Distribuirea construcțiilor ușoare din elemente modulare către populația afectată de alunecările de teren se va face de către Comitetul județean pentru situații de urgență Bacău.

Transportul acestora până la locul indicat de Instituția Prefectului din Județul Bacău se va efectua în regim de urgență, cu mijloace de transport puse la dispoziție de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

În 30 martie 2015, în statul Gâșteni, cătunul Berindești, comuna Răcăciuni – județul Bacău a avut loc o alunecare de teren, în urma căreia au fost afectate 21 de case. De asemenea, au fost evacuate 64 de persoane dintre care 39 de adulți și 25 de copii.

Comitetul județean pentru situații de urgență din județul Bacău intenționează să amenajeze o tabără de sinistrați.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza