full screen background image

Dosare penale pentru furturi din case în construcţie, în Suceava şi Boroaia

furturi-din-locuinte     În ultima perioadă poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la mai multe furturi sau tentative de furt săvârşite prin efracţie, în general din case nelocuite, ai căror proprietari sunt fie plecaţi în străinătate, fie nu utilizează în mod efectiv respectivele locuinţe.

Cu toate acestea, locuinţele nu sunt asigurate cu sisteme eficiente iar în interior sunt depozitate bunuri care se constituie în adevărate tentaţii pentru hoţi.

Marţi, în jurul orei 10.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, de un bărbat, de 27 de ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în casa pe care o construieşte pe strada Grigore Alexandru Ghica, din localitate, şi i-au sustras mai multe bunuri.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 27-31 martie, persoane necunoscute au pătruns pe poarta neasigurată în curtea locuinței aflată în construcție şi au sustras mai multe scule electrice.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii  infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, agenţii Postului de poliție Boroaia au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 30/31 martie, persoane necunoscute au pătruns în locuința aflată în construcție, aparținând unei femei, de 32 de ani, din localitate și au sustras mai multe bunuri.

Poliţiştii deplasați la fața locului, au stabilit faptul că, profitând de lipsa proprietarilor care sunt plecați de mai mult timp în străinătate, persoane necunoscute au forțat un geam lateral și au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bunuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii  infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care imobilul  se află într-o zonă izolată şi nu locuiţi efectiv în casa respectivă sau sunteţi nevoit să faceţi deplasări dese şi pe perioade mai lungi de timp, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri de valoare, bijuterii sau sume de bani în astfel de locaţii.

comments

comments