full screen background image

Puieţi sălbatici, vânduţi drept pomi fructiferi

puieti de pomi fructiferi     Pe fondul intrării în campania de primăvară, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor recomandă cumpărătorii atenţie mărită la achiziţionarea puieţilor pentru plantare.

Astfel, potrivit directorului executiv al inspectoratului, Gheorghe Savu, este obligatoriu ca puieţii cumpăraţi să aibă minim 100 cm înălţime; 3 rădăcini principale turgescente; etichetă de culoare galbenă pentru categoria standard sau albastră, pentru categoria certificată şi, de asemenea,  este necesar ca aceştia să prezinte eticheta, documentul de calitate şi de conformitate ale furnizorului.

“Este bine ca puieţii să fie cumpăraţi din magazine fixe în care să avem posibilitatea să controlăm respectivii comercianţi. În caz, contrar, dacă achiziţia se face din locuri neamenajate, există neşansa ca în loc de meri, peri, cireşi sau alte specii de pomi fructiferi să fie cumpăraţi puieţi sălbatici din pădure. Aceasta deoarece, în stadiul actual, când puieţii nu au frunze, trebuie să fii un bun specialist, pentru a recunoaşte specia doar după culoarea scoarţei”, a precizat Gheorghe Savu.

comments

comments