full screen background image

Ministerul Sănătății va aloca 235 de milioane de lei pentru continuarea programelor demarate în 2014

bani romanesti noi      Ministerul Sănătății va aloca în acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate în 2014 și destinate rezolvării marilor urgențe din sectorul intraspitalicesc.

Potrivit unui comunicat de presă remis marți AGERPRES, în cadrul acestor programe Ministerul Sănătății decontează medicamente, consumabile și materiale sanitare pentru cele mai grave cazuri tratate în terapie intensivă, pentru infarct miocardic, traumă, accident vascular cerebral și moarte subită.

‘Pacienții au început să simtă beneficiile acestor programe încă de anul trecut pentru că nu mai plătesc nimic în sectorul intraspitalicesc. Asigurăm îngrijirea infarctului miocardic prin finanțarea stenturilor necesare, finanțăm medicamentele trombolitice și consumabilele necesare tratării accidentului vascular cerebral și decontăm defibrilatoarele implantabile pentru profilaxia morții subite de cauză aritmică. În ceea ce privește pacienții internați în urma accidentelor cu traumă, decontăm materialele de osteosinteză. Peste 100 000 de bolnavi beneficiază anual de aceste programe în 145 spitale selecționate după expertiză, adică acolo unde pot fi tratate astfel de cazuri, precum și în 20 de secții de terapie intensivă neonatală’, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.

Programele Ministerului Sănătății completează programele finanțate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru elemente specifice și costisitoare de tratament.

Ministerul Sănătății precizează că va demara alte patru programe care le vor completa pe cele cinci existente și care vor asigura tratamentul endoscopic în hemoragia digestivă superioară și icter, asigurarea protezelor esofagiene în tratarea neoplasmelor esofagiene, precum și asigurarea tratamentului în chirurgia endovasculară periferică.

comments

comments