full screen background image

Conferința de lansare a proiectului “Economia socială este șansa mea!”, la Consiliul Judeţean

Palatul adminstrativ     Asociația pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA) anunță conferința de deschidere a proiectului “Economia sociala este șansa mea !”, ce va avea loc la Consiliul Județean Suceava, sala Bucovina, în data de 2 aprilie 2015, la ora 10.30.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, şi este derulat în parteneriat cu Fundația pentru Tineri și Femei şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Organizaţiei – SAH ROM (ADO SAH ROM) București și se va desfășura în judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava şi Bucureşti în perioada 5 Ianuarie 2015 – 31 Decembrie 2015.

Prin proiect vor fi create 3 structuri de economie socială – 2 în mediul rural și una în București – prin care vor fi angajate 18 persoane aparținând grupurilor vulnerabile.

De asemenea, de activitățile proiectului vor beneficia aprox. 500 persoane care vor participa la activități de consiliere, mediere, instruire în competenţe informatice, competenţe antreprenoriale și manager interprindere socială; pentru cei 18 viitori angajați se vor organiza cursuri de formare profesională în domeniul cofetar-patiser, brutar, lucrător comercial, tehnoredactor și marketing vânzări.

Proiectul promovează conceptul de economie sociala prin care sunt susținute abordările inovatoare și flexibile de forme de ocupare pentru grupuri vulnerabile, în special în mediul rural, prin crearea de parteneriate care susțin cooperarea și solidaritatea socială.

În acest sens, aprox. 160 de persoane (reprezentanți ai administrației publice, instituțiilor publice, comunității de afaceri și comunităților locale) vor fi informate în proiect și implicate ulterior în susținerea și dezvoltarea conceptului de economie socială.

Pentru detalii suplimentare, puteţi lua legătura cu Anisia SIMIONOV, expert implemenare, 0749.384407, ses.suceava@gmail.com.

comments

comments