full screen background image

Bărbat prins în Vama Siret cu peste 5.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse în maşină

vama siret 2     Sâmbătă, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, Valerii D., de 21 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, folosind câinele de serviciu specializat în detectarea produselor din tutun.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în locaşuri special amenajate, în pereţii laterali, plafon, uşi şi podeaua autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 5.270 de pachete cu țigări, de diferite mărci, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență.

Țigările de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto au fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, autoturismul, cu valoare în vamă de 13.200 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării de către autorităţile vamale, deoarece avea confecționate locașuri special amenajate pentru  ascunderea țigărilor.

comments

comments