full screen background image

Un renumit chirug ortoped turc va opera la Spitalul Judeţean Suceava

spit27033     Sub deviza “Îndrăznește să fii sănătos”, la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a avut loc lansarea programului de cooperare pentru bune practici medicale, Suceava 2015.

În cadrul programul, sunt angrenați 4 parteneri și anume Spitalul Județean de Urgență Suceava, Acibadem  Hospitals Group Turcia, Acibadem University Turcia și Worldmed International Services România.

Joi, participanții la manifestare au vizitat secțiile celei mari mari unități medicale din județ şi au luat parte la două ateliere de lucru.

Vineri, a fost semnat un parteneriat între instituțiile participante la program.

Un prim pas în acest program îl reprezintă o colaboare între un renumit chirug ortoped turc, specializat în chirugia mâinii, şi secţia ortopedie a spitalului judeţean.

Astfel, 13 pacienţi suceveni vor benefica de aceste operaţii, efectuate de speciliştii româno-turci

Mai multe despre subiect a spus managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu: “Primul pas, în programul de cooperare în specialitatea ortopedie şi traumatologie, este împreună cu medicii noştri ortopezi şi cu chirurgul turc. Împreună, au evaluat şi selectat, ieri, un număr de 14 cazuri. În următorul pas, se vor face operaţiile chirurgicale la spitalul sucevean. Acest program îşi propune, într-un termen de un an de zile, colaborări pe palierele evaluare şi intervenţie la faţa locului, cu specialişti din Spitalul Judeţean şi de la Acibaden. Pe lângă ortopedie, vor fi colaborări româno-turce în secţiile oncologie,  neurochirurgie, obstretică-ginecologie, chirurgie pediatrică şi chirurgie generală.”

comments

comments