full screen background image

Deputatul PNL, Alexandru Băişanu: “PSD nu se poate reforma. E ca igrasia: trebuie să dărâmi pereţii”

Fata in Fata Baisanu     Deputatul PNL, Alexandru Băişanu, este stupefiat de faptul că senatorii au dat respins cererea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova.

În emisiunea “Faţă în faţă”, realizată în fiecare joi la Radio VIVA FM Suceava, Băişanu şi-a acuzat colegii din Senat de faptul că folosesc “unităţi de măsură diferite” în ceea ce priveşte aplicarea legii.

Băişanu: “Uitaţi-vă ce s-a întâmplat, nu mai târziu de miercuri. Am rămas stupefiat, mi-e silă, mai exact. La Camera Deputaţilor, lucrurile au mers ok. Colegul nostru liberal, Teo Nicolescu, a primit încuviinţare de urmărire penală şi de arestare, cu toate că, şi aici, se pun o mulţime de semne de întrebare. Camera Deputaţilor şi-a dat întotdeauna votul, când a fost nevoie. În partea cealaltă, la Senat, lucurile stau puţin diferit. Iată, Vosganian a fost salvat, iată, acum, Şova a fost salvat… Dar, pe de altă parte, haideţi să facem un exerciţiu în oglindă. Un domn Ariton, PDL, fost ministru al economiei, a primit 77 de voturi “pentru” şi vreo 50 “împotrivă” şi i s-a încuviinţat arestarea. Domnul Şova, în aceeaşi situaţie, a primit cam acelaşi număr de voturi, dar nu i s-a încuviinţat urmărirea penală şi arestarea. La Ariton s-a invocat Constituţia, care spune că hotărârile se iau prin majoritate simplă. La domnul Şova, nu s-a mai pus problema Constituţiei, şi s-a luat un paragraf din Regulamentul de funcţionare a Senatului. Şi, după cum ştim cu toţii, Constituţia “bate” orice regulament. Deci, iată, am avut două unităţi de măsură diferite, pentru un fost PDL-ist şi un PSD-ist. E păcat, e strigător la cer, şi nu doresc să fiu părtaş cu oamenii care au hotărât lucurile acestea. Asta demonstrează clar, pe faţă, că PSD este un partid nereformat.”

Deşi PSD este condus de o generaţie tânără, dar continuă să fie un partid nereformat, a continuat deputatul PNL Alexandru Băişanu.

Băişanu: “Iată, Ponta, iată, Şova, iată, mulţi alţii, am mai văzut şi artişti, cântăreţul acela care a căzut în cap de pe bicicletă într-o campanie electorală, de la Hi-Q, Mihai Cântăreţu… E clar, e o generaţie tânără, 30 şi ceva – 40 de ani, în care societatea românească îşi punea mari speranţe. Dar, iată că şi aşa, cu o nouă generaţie – ceea ce trebuie să ne pună un mare semn de întrebare -, PSD nu a reuşit să se reformeze şi pare un partid care nu se poate reforma. Asta, nu datorită faptului că e de stânga şi nu de dreapta, ci datorită faptului că, spre nenorocul acestui partid (care este destul de tânăr, are vreo 20 şi ceva de ani), este continuatorul unei metehne mondiale numită comunism. Şi lucrurile odată intrate adânc în pardoseala unei case, greu le mai scoţi. E ca igrasia: trebuie să dărâmi pereţii. Sau să renunţi la acel ambalaj şi să-ţi faci altul.”

comments

comments