full screen background image

4 persoane bănuite de furturi, cu un prejudiciu total de peste 55.000 de lei, arestate de poliţişti

arestat     În ultimele 24 de ore, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, pentru identificarea unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt, dar şi pentru asigurarea materialului probator în vederea tragerii acestora la răspundere penală. Poliţiştii au reuşit  identificarea a 6 persoane bănuite de comiterea mai multor furturi, fiind recuperate o parte din bunurile sustrase. În urma activităţilor de cercetare penală, patru dintre aceste persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava. Prejudiciul, în valoare totală de peste 55.000 de lei, a fost recuperat aproape în totalitate.

Joi,la  ora 15.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 9 Moara au fost sesizaţi, de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Arbore, în calitate de împuternicit al unei asociaţii despre faptul că, în perioada 24 – 26 martie, din patrimoniul acesteia s-au sustras, de către persoane necunoscute, mai multe utilaje de prelucrare a lemnului, în valoare de circa 10.500 de euro, respectiv un abric trifazic metalic, o maşină de legalizat lemnul, o maşină freză şi finisare şi un circular trifazic metalic.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că autorii au pătruns în subsolul clădirii printr-un geam neasigurat, iar de aici în spaţiul de depozitare de la subsol, sustrăgând bunurile cel mai probabil cu ajutorul unui autoutilaj tip volă, căruia i-au facilitat accesul prin dezasigurarea uşii de garaj prin interior.

În urma continuării cercetărilor şi a desfăşurării de activităţi investigative şi de cercetare penală, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv un bărbat, de 25 de ani, şi un tânăr, de 19 ani, ambii din comuna Zvoriştea, prejudiciul fiind recuperat în integralitate şi restituit persoanei vătămate.

Faţă de cei doi, în urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, tot joi, în urma activităţilor investigative, poliţiştii judiciarişti rădăuţeni au reuşit probarea activităţii infracţionale a unui grup de patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, din comuna Volovăţ şi municipiul Rădăuţi, care, în data de 24 martie, au sustras mai multe bunuri, în valoare de cca. 10.000 de lei, de la sediul unei societăţi comerciale din Rădăuţi.

De la persoanele bănuite, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporție de 90%, bunuri ce au fost predate persoanei vătămate.

Autorii minori, sub 16 ani, sunt cercetați în stare de libertate, urmând a fi prezentați Serviciului de medicină legală, pentru stabilirea discernământului.

Alţi doi tineri, de 19 şi 17 ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere procedurală.

Cei doi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor pretabile la săvârşirea de fapte antisociale, că gestionarea problematicii privind infracţiunile de furt este una din priorităţile poliţiei sucevene, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen, poliţiştii dispunând măsuri din cele mai ferme, inclusiv privative de liberatate.

De asemenea, li recomandă părinţilor să supravegheze în permanenţă comportamentul minorilor aflaţi în îngrijire, întrucât implicarea încă de la vârste fragede în activităţi infracţionale determină, de regulă, ulterior, adoptarea unui comportament antisocial evolutiv.

comments

comments