full screen background image

PNL pregăteşte un acord de guvernare cu partidul lui Geoană

geoana 1     PNL a anunţat, joi, că prim-vicepreşedinţii PNL Teodor Atanasiu şi Cătălin Predoiu au avut o întrevedere cu liderii PSRO, pentru discuţii despre formarea unei majorităţi parlamentare, stabilindu-se că, dacă se ajunge la un punct de vedere agreat de ambele partide să se semneze un Acord de guvernare.

Întâlnirea dintre şefii PNL şi liderii partidului lui Geoană a avut loc miercuri, se arată într-un comunicat de presă al liberalilor.
“În cadrul întrevederii, s-a decis formarea unor echipe de lucru care să discute, pe capitole, programul de guvernare. Totodată, s-a convenit ca, în final, dacă se ajunge la un punct de vedere agreat de ambele formaţiuni în privinţa programului de guvernare, PNL şi PSRO să semneze un acord de guvernare. Acesta reprezintă primul pas, după răspunsul PSRO la invitaţia PNL de a discuta pe tema programului de guvernare”, se arată în comunicatul PNL remis presei.
Liberalii mai menţionează că discută cu toţi parlamentarii independenţi care doresc să se alăture programului său de guvernare.
Senatorul Mircea Geoană, fost PSD-ist, a anunţat la începutul lunii martie, că s-a decis înfiinţarea unui nou partid de stânga, Partidul Social Românesc, ca răspuns la “grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta”.
Iniţiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Răzvan Condurăţeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniţă, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD la dorinţa actualului preşedinte al partidului Victor Ponta, pe 27 noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale. Alături de Geoană, au fost excluşi atunci şi Dan Şova şi Marian Vanghelie.

comments

comments