full screen background image

Dezbatere în Parlamentul European pe tema salariului minim din Germania

parlamenteuropean     Parlamentul European a organizat prima dezbatere care vizeză decizia Germaniei de a impune norme de salarizare șoferilor care tranzitează țara, întâlnirea fiind solicitată de mai mulți europarlamentari, printre care și români, informează Mediafax.

Hotărârea, care prevede ca salariul minim pe economie să se aplice și în cazul transportatorilor străini, este deocamdată suspendată pentru lămurirea unor aspecte care țin de respectarea legislației europene.

Subiectul a împărțit europarlamentarii în două tabere. Dacă unii dintre ei au argumentat decizia ca pe o necesitate de a asigura competiția corectă între transportatori, alții susțin că această hotărâre ar obstrucționa libera circulație a bunurilor.

Dezbaterea a fost organizată ca urmare a protestelor declanșate la Bruxelles de mai mulți șoferi.

Secretarul general al Uniunii Naţionale Transporatorilor Rutieri din România, Radu Dinescu, a declarat că, în cazul în care aceste norme vor fi aplicate, companiile ar falimenta, iar mulți șoferi și-ar pierde locurile de muncă.

”Practic aceste companii ar fi eliminate din Europa de Vest, ar falimenta, iar conducătorii auto şi-ar pierde locurile de muncă”, declarat Secretarul general al Uniunii Naţionale Transporatorilor Rutieri din România.

comments

comments