full screen background image

CSM: Votul în cazul Şova a blocat actul de justiţie

dan sova    Decizia senatorilor în cazul Şova a blocat actul de justiţie, spune vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Gabor. Membrii CSM atrag atenţia că respingerea în Parlament a solicitărilor DNA, încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia.

Recentele situaţii din Parlament au blocat sau îngreunat actul de justiţie, în condiţiile în care imunitatea parlamentarilor şi a membrilor sau foştilor membri ai Guvernului nu trebuie să ducă la imposibilitatea desfăşurării procedurilor judiciare, arată CSM în poziţia oficială adoptată joi în plen.

“Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă îngrijorarea faţă de recentele situaţii apărute în Parlamentul României prin care a fost blocat sau îngreunat actul de justiţie. Consiliul subliniază că toţi cetăţenii, indiferent de funcţia ocupată, sunt egali în faţa legii şi susţine că principiul separaţiei puterilor în stat trebuie respectat, în primul rând, de reprezentanţii celor trei puteri, legislativă, executivă şi judecătorească”, a declarat vicepreşedintele CSM, Bogdan Gabor, care a prezentat poziţia oficială adoptată de plen în cazul unor cereri de la Parchet ajunse la Parlament pentru avizarea urmăririi penale, reţinerii şi arestării unor parlamentari.

comments

comments