full screen background image

Atac cu bombă la sediul din Istanbul al unei reviste care susţine Statul Islamic

ist     Sediul din Istanbul al unei reviste radicale care susţine gruparea Statul Islamic a fost vizat de un atac cu bombă miercuri seara, soldat cu moartea unui jurnalist şi rănirea altor trei persoane, printre care şi redactorul-şef al publicaţiei, relatează CNN, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat al poliţiei turce, “o bombă lăsată la intrarea în sediul revistei a explodat când uşa s-a deschis”.

Revista Adimlar publică frecvent articole antiamericane, iar redactorul-şef, Ali Osman Zor, a apărat gruparea jihadistă Statul Islamic, într-un interviu acordat în octombrie postului CNN.

Ali Osman Zor, care se declară un “revoluţionar islamic” şi care a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea în Turcia pentru convingeri teroriste, a afirmat că susţine metodele violente ale grupării Statul Islamic, care ar fi un răspuns natural la deceniile de imperialism occidental în Orientul Mijlociu.

Ali Osman Zor a fost rănit în urma exploziei de miercuri seara, iar fratele său, Unsal Zor, a fost ucis.

Poliţia turcă nu a anunţat până în prezent dacă are vreun suspect în cazul atacului cu bombă.

Însă un angajat al revistei a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că agenţiile de informaţii străine sunt responsabile. “Ştim că aceasta este opera CIA şi a Mossad. Ştim că este o operaţiune de spionaj”, a precizat angajatul.

comments

comments