full screen background image

14.000 de pachete cu țigări confiscate, miercuri, de poliţiştii de frontieră

tgrs1     Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 14.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 150.000 de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Miercuri, 25 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-au prezentat pentru a intra în țară doi cetățeni români, Vadim G., de 21 de ani, și Bujor R., de 55 de ani, domiciliați pe raza județului Suceava, conducând două microbuze marca Mercedes, înmatriculate în Ucraina.

Existând suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra celor două mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în bagajele personale, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 4.900 de pachete cu țigări, marca Marlboro, pentru care cei doi cetățeni nu dețineau documente de proveniență.

Țigările de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 7.000 de lei fiecare.

Tot joi, lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au observat, în jurul orei 7.00, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interior, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce și deoarece cei în cauză nu s-au supus au fost trase, conform prevederilor legale în vigoare, șapte focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment bărbații au abandonat coletele și profitând de zona împădurită și terenul accidentat au fugit în direcții diferite.

Imediat, au fost luate măsuri de supraveghere a zonei, totodată fiind anunțate și autoritățile de frontieră din Ucraina despre caz.

La cercetarea terenului, au fost descoperite 18 colete, care conțineau cantitatea de 9.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 90.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

Doina CRAIU
Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments