full screen background image

Primăria Suceava nu renunță la ideea unei noi societăți în locul “Termica”

lungu 1604     Conducerea Primăriei sucevene revine la ideea de a înființa o nouă societate de distribuție a agentului termic, în locul “Termica”, aflată acum în insolvență și rămasă fără plan de reorganizare.

Curtea de Apel Iași a anulat planul propus de principalul creditor “Unicom Holding” la solicitarea altui creditor – ACET.

În aceste condiții, va fi redeschis dosarul ACET și “Bioenergy”, aflat pe rolul Tribunalului Suceava și care a fost temporar suspendat.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că, în Consiliul Local, trebuie reluate discuțiile referitoare la înființarea unei noi societăți termice.

Lungu: “În Consiliul Local, unii au spus să nu luăm nicio decizie până nu avem o hotărâre a instanţei. Sigur, nu e o hotărâre finală, dar este deja o hotărâre, care spune ceva. Săptămâna viitoare, voi avea nişte discuţii informative cu domnii consilieri locali. Intenţionez să convoc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pentru a aproba înfiinţarea unei noi societăţi de transport a agentului termic. Pe 16 aprilie, va avea loc licitaţia pentru un nou operator de transport-distribuţie. Chiar dacă noi nu putem ajunge la prima strigare la distribuţie, urmează etapa a doua şi etapa finală la negocieri.”

comments

comments