full screen background image

“Hai la înverzit!”, cu Asociația Ghizilor din Bucovina. Nicoleta Loghin, în studioul VIVA FM

loghin viva     Pe 18 aprilie 2015, va avea loc cea de-a patra ediție a campaniei „Hai la înverzit!”. Cu ajutorul celor de la Ocolul Silvic Pojorâta, voluntarii vor reîmpăduri zona Rarău – Pojorâta. Nicoleta Loghin, vicepreședinte la Asociația Ghizilor din Bucovina, a fost prezentă, miercuri dimineață, în studioul Viva FM, alături de matinalii Andrada și Călin, și ne-a adus mai multe detalii.

Nicoleta Loghin: “Ne apucăm de treabă pe 18 aprilie. Ne vom întâlni cu toții, cel mai probabil în parcarea de la Policlinică, sau direct la locul faptei, la Ocolul Silvic Pojorâta. În anii anteriori, am procedat în felul următor: cei care au avut locuri disponibile în mașini m-au informat, cei care nu au avut cu ce să ajungă, de asemenea, m-au informat, și, astfel, am reușit să-i direcționez. În cazul în care nu vor fi suficiente locuri, mă voi ocupa să contactez o firmă de transport și să închiriem un microbuz, ca să ajungem acolo. Datorită faptului că nu avem sponsori, costul transportului va fi suportat de fiecare participant.”

La această campanie sunt așteptați toți cei care își doresc să contribuie la protejarea și salvarea naturii. Singura condiție pusă de organizatori este ca toți copiii cu vârste sub 14 ani să fie însoțiți de către un adult, din cauza condiţiilor mai dificile care vor fi pe parcursul acțiunii. Procesul de reîmpădurire constă în mai multe etape: se sapă gropile, se decopertează și se plantează.

Cât despre îmbrăcămintea pe care trebuie să o aibă cei participanți la acțiune, Nicoleta ne-a recomandat să avem la noi haine de schimb și o haină de ploaie, bocanci sau adidași, pentru că terenul va fi accidentat, un sandwich, apă, și, bineînțeles, chef de muncă și voioșie!

“Asociația Ghizilor din Bucovina” (sau “Bucovina Guides”) are un scop precis: acela de a a-și aduce aportul la progresul și dezvoltarea durabilă a societății, proiectele susținute punând accentual pe educație, implicare și crearea unei comunități cu o conștiință eco-civică, în special în rândul tinerilor.

Nicoleta Loghin: “A fost inițiată, chiar în anul 2011, Școala de munte. Este destinată tuturor iubitorilor de munte, care doresc să acumuleze cunoştinţe legate de alpinism, de echipament, rafting, cățărare pe gheață, cățărare pe stâncă, de toate, mai pe scurt. Tot aici, puteți fi informați care sunt ultimele materiale legate de echipament, cum trebuie să-ți faci un rucsac, ce trebuie să mănânci înainte, dacă urmează o tură mai solicitantă. Am ajuns acum la a 5-a ediție, colaborăm cu Universitatea Ștefan cel Mare, cursurile se țin acolo, în fiecare luni de la ora 16, iar noi vă așteptăm cu drag!!”

Până una, alta, pe 18 aprilie, ne întâlnim la “Hai la înverzit!”

Detaliile despre campanie le puteți găsi și aici:

https://www.facebook.com/pages/Hai-la-Inverzit/391382901039032?fref=ts

comments

comments