full screen background image

Ministerul Mediului atenționează Primăria suceveană să permită lucrările la reţelele de apă şi de canalizare

comandament 24031     Conducerea Primăriei sucevene continuă să fie nemulțumită de întârzierile la proiectul de refacere a rețelelor de apă şi de canalizare.

La comandamentul de investiții de marţi, primarul Ion Lungu a spus că firma “Pfeiffer” și subcontractorii au început să aducă unele străzi la starea inițială, dar că “ritmul de lucru este scăzut”.

El a precizat că o atenție specială trebuie acordată străzii Gheorghe Doja, existând posibilitatea închiderii parțiale a circulației pe timpul asfaltării.

Primarul Sucevei a anunţat că Ministerul Mediului a atenționat municipalitatea, pentru a pune la dispoziţia constructorului, cât mai rapid, străzile pe care urmează a fi făcute lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi de canalizare.

Lungu: “Am fost atenţionaţi de Ministerul Mediului, cel care gestionează aceste proiecte pe POS Mediu, să punem la dispoziţie la timp străzile care sunt cerute de constructor. Noi nu am făcut acest lucru, pentru că am condiţionat avizele pentru începerea altor străzi de aducerea la starea iniţială a celor vechi. Suntem atenţionaţi să punem străzile la dispoziţia constructorului, cu celeritate, în aşa fel încât să nu se ajungă la întârzieri, la penalităţi şi la o clauză de infringement. Am discutat aceste lucruri cu directorul general al ACET, domnul Groza, care gestionează, practic, acest proiect, cu specialiştii din Primărie, cu reprezentanţii constructorului. Trebuie să ne sincronizăm, dar, în acelaşi timp, trebuie să înţeleagă că este imperios necesar ca, după finalizarea lucrărilor, să aducă străzile la starea iniţială.”

comments

comments