full screen background image

Eurovision 2015: România va intra în concurs în prima semifinală, pe poziţia a 15-a

eurovision 2015     Trupa Voltaj, reprezentanta României, va intra pe poziţia a 15-a în prima semifinală a Eurovision Song Contest, care va avea loc la Viena, pe 19 mai, în timp ce Eduard Romanyuta, reprezentantul Republicii Moldova, va intra primul în concurs în aceeaşi semifinală, potrivit eurovision.tvr.ro.

Producătorii concursului Eurovision 2015 au stabilit, luni, ordinea de intrare a pieselor în competiţie. Astfel, în prima semifinală, care se va desfăşura la Viena, pe 19 mai, vor intra, în ordine, Republica Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România şi Georgia.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc în capitala Austriei, pe 21 mai, ordinea de intrare în concurs este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

În cadrul celor două semifinale vor putea vota ţările participante în seara respectivă, iar ţările finaliste după cum urmează: în prima semifinală – Spania, Austria (ţara gazdă), Franţa, Australia (o ţară nou intrată în concurs); în a doua semifinală: Germania, Italia, Marea Britanie, Australia.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii şefilor de delegaţii s-a tras la sorţi poziţia ţării gazdă, Austria. Aceasta va ocupa locul al 14-lea în ordinea intrării din finala din 23 mai.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura la Viena, Austria. Eurovision Song Contest va fi organizat anul acesta în capitala Austriei, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa “Rise Like a Phoenix”.

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa “De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision.

Pe de altă parte, Republica Moldova va fi reprezentată la ediţia din acest an a Eurovision de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, care va interpreta melodia “I Want Your Love”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

comments

comments