full screen background image

”Zilele Asistenței Sociale” – Psihologul Sorin Morhan și Ecaterina Croitor, despre demnitatea și valoarea umană!

dimineti morhan     Matinalii Andrada și Călin au dat startul zilei de luni, alături de asistentul social Ecaterina Croitor și de psihologul Sorin Morhan.

Cei 4 au avut un dialog despre “Zilele Asistenței Sociale”, organizate în perioada 24-27 Martie 2015, sub titlul “Demnitate și valoare umană”.

Ecaterina Croitor: “Este cel de-al 5-lea an în care organizăm acest eveniment, iar, de data asta, trebuie să îi mulțumim și domnului psiholog Sorin Morhan, un prieten de nădejde, fără de care ar fi fost extrem de greu să organizăm acest eveniment.”

Sorin Morhan: “Ideea cu aceste zile ale asistenței sociale i-a venit Ecaterinei. Eu am vorbit cu Berti Barbera, care îmi este un bun prieten, și în momentul în care i-am explicat proiectul și ce vreau să fac, a zis DA!”. Asta se întâmplă mâine, în deschiderea “Zilelor Asistenței Sociale”, workshop-ul de Berti Barbera. Îi așteptăm pe toți cei care vor să ne fie alături, să “bată în tobe”, pentru că va fi o chestie interactivă destinată în mod special tinerilor cu dizabilități, dar și celor care lucrează în cadrul asistenței sociale, dar va fi un “public event”, așadar, toată lumea este binevenită!”

Ecaterina Croitor: “De altfel, ne-am gândit să venim și în sprijinul naturii. Astfel, pe 26 martie se va organiza o “grădină a demnității umane”, în spațiul aparținând Asociației Blijdorp, și le mulțumim pe această cale. Vor fi 12 copaci, pe care i-am primit de la Primăria municipiului  Suceava și i-am botezat. Ne-am gandit că demnitatea presupune și anumite caracteristici.”

De aceea, în “Grădina Demnității Umane” vor fi “prezente” încrederea, empatia, toleranța, iubirea, implicarea, înțelegerea, responsabilitatea, caritatea.. și nu numai!

Ecaterina: “Avem onoarea să-l avem alături de noi pe domnul primar Ion Lungu, care a manifestat o disponibilitate foarte mare și o face în permanență. În fiecare an, a răspuns extrem de prompt, iar acolo unde nu a fost posibil ca să fie domnia sa prezentă, au fost reprezentanți ai primăriei municipiului Suceava. Vom avea mai multe locații. Mâine, 24 martie, la ora 11, la Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene, vom începe cu un simpozion la care îi vom avea alături pe distinși profesori de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, dar vor veni și studenți, și asistenți sociali, și colaboratori care susțin sistemul de asistență socială. Vrem să fie, pe de-o parte, un eveniment încărcat de profesionalism, iar pe de altă parte, fiind o întâlnire în care vor participa mulți asistenți sociali, am vrut să fie și un cadru mai cald. Va fi și un eveniment la cafeneaua “Living Room”, unde vom vorbi despre demnitatea umană, dar la un ceai.”

Tot la “Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene” va avea loc și workshop-ul lui Berti Barbera, însă nu va fi singurul invitat special.

Organizatorii mai au multe surprize pentru invitați, surprize pe care le puteți descoperi luând parte la acest eveniment.

comments

comments