full screen background image

SPP îi cumpără lui Iohannis bolid de 80.000 de euro

Klaus Iohannis     Se cam duce “domnia” modestă a lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Serviciul de Protecție și Pază va cumpăra un automobil de lux , în valoare de circa 80.000 de euro.

Potrivit anunțului SPP publicat pe internet, noua mașină va avea suporți pentru steag pe părțile laterale. Serviciul de Pază şi Protecţie spune că noua achiziţie este pentru  transportul demnitarilor, însă nu precizează exact pentru cine, aşa că este de aşteptat ca autoturismul să ajungă la președinte, notează jurnaliștii de la România Liberă.

Noua mașină va fi cumpărată în urma unei licitații, care a fost câștigată de o companie auto din Germania. Aceasta a câștigat licitația după ce a oferit cel mai scăzut preţ: aproximativ 320.000 de lei fără TVA.

Ieftin pentru unii, căci pentru românii de rând, suma este colosală. Automobilul este o limuzină din clasa premium, cu tracțiune integrală şi are un motor de cel puțin 450 de cai putere. Şi asta nu e tot. Limuzina va avea scaunele din  spate încălzite, iar preşedintele se va putea bucura şi de un…masaj. Volanul este multifuncţional, îmbrăcat în piele cu inserție de lemn fin, iar maşina are un tablou de bord cu finisare în piele.

De asemenea, mașina mai dispune de televizor, sistem de sonorizare profesional și cutie frigorifică și urmează să fie livrată în cel mult 3 luni de la licitație, adică cel târziu până pe 19 iunie.

comments

comments