full screen background image

Noul subprefect al Sucevei, învestit oficial în funcţie

hara1     Subprefectul Constantin Harasim a fost instalat, luni, oficial în funcție, după ce, săptămâna trecută, a fost numit de premierul Victor Ponta.

Harasim, membru al Partidului Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu, a luat locul social-democratului Atanasă Nistor.

În scurtul său cuvânt de după depunerea jurământului, noul subprefect a precizat că instituția pe care o reprezintă “are oameni bine pregătiți profesional”, adăugând că solicitările cetățenilor vor reprezenta prioritățile sale de acțiune.

Harasim: “Cetăţenii au, în continuare, speranţe mari de la acest Guvern din care consider că fac şi eu parte, în acest moment. Cred că oamenii aşteaptă mai multe locuri de muncă şi o relansare economică pe măsura posibilităţilor ţării noastre. Eu cred că oamenii trebuie sprijiniţi, să nu mai fie acea multitudine de acţiuni judecătoreşti în instanţă, privind recuperarea unor bunuri, privind această refacere morală urmare a comunismului. După 25 de ani, mulţi oameni sunt, încă în postura de a-şi cere drepturile.”

Prefectul Florin Sinescu a vorbit despre buna colaborare cu fostul subprefect, exprimându-şi speranţa că va forma o echipă bună cu Harasim.

Sinescu: “2014 a fost un an greu, cu multe provocări. În ceea ce priveşte fondul funciar, suntem în faza în care finalizăm acest proces de inventariere a terenurilor. Vorbim de Legea 290. Este o problemă la nivelul judeţului Suceava, sunt foarte multe dosare. Sperăm în continuare, să le putem rezolva. Cu Atanasă Nistor am plecat la drum în mai 2012, dorind ca, împreună, să realizăm ceea ce este prevăzut în programul de guvernare, astfel încât să reuşim să rezolvăm toate aceste problematici ale cetăţenilor din judeţ. Sunt convins că, începând de astăzi, vom forma o echipă, noi doi. Totodată, împreună cu aparatul propriu din Instituţia Prefectului, cu membrii Colegiului Prefectural, astfel încât pentr problematicile identificate la nivelul judeţului să găsim,. împreună, cât mai rapid, soluţii, rezolvări. Ăsta este scopul nostru, asta înseamnă să fii funcţionar public, să fii în slujba cetăţenilor.”

comments

comments