full screen background image

Laura Kovesi, atac la angajații MAI

kovesi codruta     Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a atras atenţia angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi subordonaţilor săi, asupra legăturilor pe care aceștia le au cu politicienii şi cu oamenii de afaceri. Astfel de relaţii, a declarat Laura Codruţa Kovesi la şedinţa de bilanţ a MAI, ar fi dus anul trecut la înmulţirea dosarelor în care ofiţeri şi chiar funcţionari de rang înalt din minister au fost sau sunt cercetaţi penal.

Am constatat, în cadrul investigaţiilor noastre, că numărul persoanelor cu funcţii de conducere din cele două structuri care sunt suspectate sau care au fost investigate pentru fapte de corupţie a crescut în cursul anului trecut”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Este foarte important să descoperim şi vulnerabilităţile care duc la astfel de situaţii. Una din vulnerabilităţile pe care noi le-am constatat este legătura care există între angajaţi ai Ministerului de Interne şi politicieni locali sau oameni de afaceri. Din perspectiva noastră a fi poliţist este o onoare, care presupune pe lângă numeroase satisfacţii profesionale şi o serie de sacrificii, iar limitarea legăturilor cu politicieni şi cu oamenii de afaceri este una dintre ele”, a mai spus procurorul-şef al DNA.

comments

comments