full screen background image

La Horodnic de Sus ar putea fi amenajat un “muzeu bucovinean viu”

nechi viva 1903     Conducerea județului Suceava intenționează să amenajeze, în comuna Horodnic de Sus, un sat bucovinean tradițional locuit.

Președintele Consilului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat, la Radio VIVA FM, că investiția ar putea fi realizată cu fonduri europene, în următoarea perioadă de depunere a proiectelor.

El a adăugat că locuințele situate pe drumul dintre Putna și Sucevița vor putea caza și turiști, acestora urmând să li se asigure şi masa, cu produse locale.

Nechifor: “Foarte mulţi dintre cei care vin, ca turişti, în Suceava, se minunează de cum arată judeţul – partea de natură, partea de peisaje, partea de case, de gosdpodării. Dar, e greu să ai contactul acela direct, să poţi vedea ce se întâmplă, practic, într-o gospodărie. Ne-am gândit la acest concept de muzeu viu, pentru că asta înseamnă că acolo vor locui oameni, vor avea activităţi specifice vieţii la ţară. Ne dorim să putem furniza, acolo, şi produse tradiţionale gastronomice. Foarte mulţi dintre turişti n-au auzit în viaţa lor de tocinei, de hribi cu smântână, de fragi cu mămăliguţă.”

comments

comments