full screen background image

Strategia de descentralizare, trimisă la Cotroceni

dragnea     Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a declarat, vineri, că l-a întrebat pe preşedintele Iohannis, la Cotroceni, dacă mai susţine ideea de descentralizare, şi acesta i-a răspuns ”Da”, adăugând că a trimis la Cotroceni Strategia de descentralizare şi nu a primit încă niciun răspuns.

”L-am întrebat pe domnul preşedinte Iohannis, la singura întâlnire la care am fost, la Cotroceni, după ce a fost ales preşedinte, dacă mai susţine în continuare ideea de descentralizare în România, pentru că, întâmplător, 2012-2013, 2-14, am lucrat împreună la acest proces, în cadrul USL-ului, şi mi-a spus că da. Acum trei săptămâni de zile, am trimis Strategia de descentralizare la comisiile de specialitate din Parlament şi la Cotroceni. Nu am primit niciun răspuns până acum”, a spus Dragnea, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, la lucrările atelierului pe tema admnistraţiei publice.

”Nu vor să cedeze puterea de aici, nu vor să lase puterea să vină la comunităile locale.Nu vor, pur şi simplu. Este o boală – îl văd pe domnul doctor Bacalbaşa în sală, poate o să identificaţi care este această boală, boala puterii, probabil. Nu vor să cedeze, este ceva inimaginabil”, a arătat Dragnea, precizând că nu se referă doar la decidenţii politici ci şi la funcţionari.

”Nu îl condamn pe funcționar, aşa a fost construit mental, e greu să îl faci să înţeleagă de ce e bine să decentralizăm decizia, ca în toate ţările civilizate”, a afirmat Liviu Dragnea.

Ministrul a amintit faptul că a făcut legea decentralizării, care ”a fost omorâtă la Curtea Constituţională”.

”O să începem din nou, procesul. A spus domnul profesor Dâncu că sunt un fel de apostol. Din câte ştiu eu, unii apostoli au fost omorâţi, alţii au scăpat. Eu sper să fiu din cei care au scăpat şi nu a fost omorât”, a mai declarat Dragnea, în cadrul atelierului de lucru pe tema administraţiei publice.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza