full screen background image

Rădăuţenii care au un loc de parcare rezervat trebuie să achite contravaloarea acestuia până pe 31 martie

silviu ursescu viva 1     Şeful Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Rădăuţi, Silviu Ursescu, vă reaminteşte că doar până la data de 31 martie persoanele fizice care îsi achită integral taxele şi impozitele la bugetul local beneficiază de bonificaţia de 10% din valoarea plăţii.
Pentru Radio VIVA FM Rădăuţi, Ursescu spune mai multe referitor la acest subiect.

Ursescu: “Impozitul pe terenuri, impozitul pe clădiri şi impozitul pe mijloacele de transport se plăteşte anual, în două tranşe egale, respectiv până la 31 martie şi 30 septembrie. Conform HCL nr. 150 din 28 noiembrie 2014, privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2015, contribuabilii care achită cu ancipaţie impozitele amintite, pentru întreg anul, până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10%. Această bonificaţie se acordă doar contribuabililor peroane fizice. În cazul contribuabililor persoane juridice, nu se acordă bonificaţii în anul 2015.”

Silviu Ursescu a reamintit rădăuţenilor care beneficiază de un loc de parcare rezervat că trebuie să achite contravaloarea acestuia până pe 31 martie.

Ursescu: “Pentru contribuabilii care beneficiază de un loc de parcare rezervat, în condiţiile HCL nr. 100 din 2011, termenul de plată a contravalorii taxei este 31 martie.”

Şeful Serviciului Impozite şi Taxe a vorbit şi despre majorările care se aplică pentru întârzierile la plata taxelor şi impozitelor locale.

Ursescu: “În cazul în care aceste impozite şi taxe locale nu se achită la scadenţă, se percep, în condiţiile legii, majorări de întârziere. Nivelul acestor majorări este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen şi se calculează pentru fiecare lună sau fracţiune de lună de întârziere, începând cu ziua de întâi imediat următoare termenului de scadenţă, până la sfârşitul perioadei, respectiv data încasării efective a sumei.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments