full screen background image

Consilierul local PNL de Rădăuţi, Codruţ Vasile Cojocar: “Nu îl susţinem pe Maerean, dar schimbarea lui din funcţie nu ar fi benefică pentru localitate”

cojocar rad viva     Infrastructura este o problema stringentă în municipiul Rădăuţi.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, miercuri seară, în studioul VIVA FM Rădăuţi, consilierul local PNL, Codruţ Vasile Cojocar, a spus că primele probleme care ar trebui rezolvate sunt cele legate de traficul greu din municipiu, care încă nu are un traseu bine şi definitiv stabilit, precum şi şoseaua de centură, despre care se vorbeşte de câţiva ani ca oportunitate, dar încă e la stadiul de “zvon”.

Cojocar: “Revenim, din nou, la traficul greu, marea şi vechea problemă a Rădăuţiului. Nu ştiu în ce măsură, dar să dea Dumnezeu să se concretizeze să înceapă lucrările la şoseua de centură şi să se finalizeze, să nu păţim la fel ca în Suceava, să dureze ani. Într-adevăr, probleme sunt, ce voiam să spun e că de ce m-aş apuca prima dată, m-aş apuca de drumuri, pentru că circulăm pe drumuri, pe trotuare, care arată jalnic, trebuie să ne gândim şi la generaţiile viitoare, care vor veni şi să se gândească că au o infrastructură pusă la punct. Reabilitatarea apă-canal pe Rădăuţi nu ar fi fost posibilă din fondurile proprii ale primăriei. Noroc de fondurile europene.”

De asemenea, consilierul Cojocar s-a referit la starea dezastruoasă a drumurilor şi a trotuarelor care trebuie urgent reparate, dar şi la zonele care încă nu beneficiază de reţea de apă şi de canalizare.

Consilierul a vorbit şi despre schimbarea lui Tiberiu Maerean din funcţia pe care o deţine la conducerea Primăriei.

Cojocar: “Nu cred că pentru Rădăuţi şi pentru cetăţeni este un lucru benefic schimbarea lui Maerean. Noi gândim astfel: ce rezolvăm, dacă îl schimbăm? Tot la 5-6 luni, schimbăm viceprimarul. Nu-l lăsăm să se apuce de treabă, să-şi facă treaba. Fiecare are un plan, dar nu poţi să le realizezi toate peste noapte. S-a apucat de anumite proiecte, să le ducă la bun sfârşit, dar nu este lăsat. A nu se înţelege că îl susţinem pe domnul Maerean, în continuare. Dar, în momentul de faţă, nu noi deţinem majoritatea în Consiliul Local. Ei l-au pus, ei îl dau jos, ei pun altul, noi nu avem niciun fel de putere.”

Miercuri, de la ora 14, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi se va reuni într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi schimbarea lui Tiberiu Maerean din funcţia pe care o deţine la conducerea Primăriei.

Doina CRAIU
Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments