full screen background image

Grav accident rutier, pe raza comunei Şcheia

DSC_1845     Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit, cu două autospeciale pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Şcheia, pe DN17.

În sprijinul pompierilor militari au sosit trei ambulanţe ale S.A.J. şi echipaje de poliţişti.

La faţa locului, au fost identificate două autovehicule, un cap tractor şi un autoturism, care în urma coliziunii au ieşit în afara părţii carosabile.

În momentul accidentului, în autoturism se aflau patru persoane, două dintre acestea, un bărbat, de 40 de ani, şi o femeie, în vârstă de 57 de ani, fiind găsite încarcerate de către echipajele de salvare.

Militarii au luat măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutier – au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori.

Concomitent, s-a creat accesul către victimele încarcerate, prin decopertarea cupolei autoturismului cu accesoriile din dotare.

După ce au fost examinaţi şi stabilizaţi de către medicul sosit la faţa locului, răniţii au fost extraşi de către pompieri şi apoi predaţi echipajelor de paramedici şi personalului medical de pe autosanitarele S.A.J., pentru manevre medicale aprofundate.

Şoferul autotrenului a refuzat transportul la o unitatea spitalicească.

Toţi cei patru ocupanţi ai autoturismului au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.

Aceştia erau conştienţi şi cooperau cu cadrele medicale.

Pe timpul intervenţiei, circulaţia din zonă a fost întreruptă pe un singur sens de mers, pentru aproximativ o oră.

Poliţiştii rutieri au demarat o anchetă la faţa locului.

Din măsurători a rezultat că şoferul vehiculului greu a frânat pe mai bine de 20 de metri înainte de impact.

comments

comments