full screen background image

Finalizarea reţelelor de utilităţi din municipiul Suceava, amânată cu cel puţin o lună

RETELE 2     Data limită pentru finalizarea reabilitării şi extinderii reţelelor de utilităţi în municipiul Suceava este 30 mai, dar viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, crede că acest termen nu va putea fi respectat.

Harşovschi: “Am solicitat operatorului unic regional de apă şi canalizare, ACET Suceava, lista cu subcontractorii lucrărilor de la infrastructura subterană de utilităţi din capitala de judeţ. Aceasta în aşa fel încât, în cazul în care sancţiunile asupra Pfeiffer nu dau rezultate, să fie amendate inclusiv firmele care au preluat cu contract intervenţiile cu pricina. Termenul de 30 mai, mai mult ca sigur, nu va fi respectat, ca urmare a numărului insuficient de muncitori. Sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie să închidem şantierele din municipiul Suceava”.

Obiectivul ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava” este finanţat din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 1, Faza I, având valoarea iniţială totală a contractului de finanţare de peste 494,7 milioane de lei.

Investiţia vizează 6 municipii şi oraşe cuprinse în program, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Salcea.

În municipiul Suceava, extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă se face pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele.

Reţelele de canalizare de pe 70 de artere vor extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării.

comments

comments