full screen background image

Sucevenii vor putea să mai ţină în case cel mult doi câini

caini de apartament     Câinii cu stăpân din municipiul Suceava nu vor avea acces în locurile de joacă ale copiilor, iar pe domeniul public, caninele de peste 15 kilograme vor trebui să aibă botniță și lesă.

Aceste prevederi sunt cuprinse într-un regulament pe care municipalitatea îl propune spre dezbatere publică pe site-ul Primăriei.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat că un alt punct important al regulamentului prevede sterilizarea câinilor din gospodării, în decurs de 6 luni.

Harşovschi: “Vor fi interzişi câinii în locurile de joacă, pentru că nu e normal ca un copil mic să se dea pe un scrânciob şi lângă el să fie un câine. În spaţiile publice şi în parcuri, câinii de talie mare, de la 15 kg în sus, vor avea acces numai cu sisteme de control – fie cu lese, fie cu botniţă. Vom oferi sterilizări gratuite, în colaborare cu “Vier Pfoten”, la patrupedele de la case şi curţi. Dacă eşti iubitor de animale, poţi avea două, plus puii lor, până la două luni, în perioada când sunt dependenţi de părinţi, după care trebuie să cauţi un spaţiu adecvat pentru păstrarea câinilor.”

comments

comments