full screen background image

ONU va crea un palmares al melodiilor care insuflă fericire

onu     Internauții din întreaga lume sunt invitați de ONU ca începând de luni să posteze pe rețelele sociale melodiile care le insuflă bucurie și un zâmbet de fericire, playlist-ul palmaresului muzical al fericirii urmând să fie difuzat vineri, 20 martie, de Ziua Internațională a Fericirii, de către serviciul muzical online MixRadio, informează AFP.

Această zi a fost stabilită de ONU în anul 2012, inițiativa aparținând micului regat Bhutan din Himalaya, care a inclus “fericirea națională brută” ca indice în statisticile oficiale.

Între membrii juriului care va alege piesele muzicale cele mai antrenante se numără cântăreții și compozitorii britanici Ed Sheeran și James Blunt, americanul John Legend, DJ-ul francez David Guetta și starul portughez David Carreira.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunțat această inițiativă — #HappySoundsLike — într-un videoclip în care a menționat că piesa lui preferată este ‘Signed, Sealed, Delivered’ de Stevie Wonder, un hit din anii 1970. El a declarat că speră ca acest titlu să fie un semn bun pentru încheierea unui acord privind combaterea încălzirii globale la Conferința de la Paris din luna decembrie, mai notează AFP.

“Astăzi, vom folosi limbajul universal al muzicii pentru a exprima solidaritatea cu milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare și efectele poluării și schimbărilor climatice”, a spus Ban.

Anul trecut, de Ziua Internațională a Fericirii, ONU a invitat internauții să danseze cu bucurie pe melodia ‘Happy’ a lui Pharrell Williams.

comments

comments