full screen background image

Măsură pentru depistarea dublei finanţări a proiectelor

ajofm suceava     O platformă informatică va fi furnizată şi implementată la nivelul a 43 de servicii publice de ocupare, printre care şi cel din judeţul Suceava.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava informează, printr-un comunicat de presă, că respectiva platformă va gestiona şi monitoriza proiectele derulate, precum şi resursele umane şi materiale implicate.

“Această activitate va duce la eficientizarea muncii angajaţilor serviciului public, pentru a răspunde  adecvat şi profesionist nevoilor pe care le ridică beneficiarii”, subliniază responsabilii AJOFM.

Proiectul “Data project management system-Instrument de gestiune şi monitorizare a proiectelor”, este derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi IT System Internaţional până în iulie 2015.

Acesta are ca obiective creşterea calităţii oferite prin sistemul public de ocupare, prin reducerea gradului de solicitare a angajaţilor implicaţi în derularea de proiecte, astfel încât munca de zi cu zi să fie mai bine planificată şi eficientizată prin utilizarea unei platforme informatice care le va automatiza o parte dintre activităţi.

“Sistemul prezintă o importanţă deosebită, mai ales în ceea ce priveşte posibilitatea de a gestiona activitatea cu privire la proiecte şi minimizarea oricăror posibilităţi de dubla finanţare în cazul acestora”, se accentuează în comunicatul de presă al AJOFM Suceava.

Proiectul îşi propune să  se pună de acord cu obiectivele Axei prioritare 4 – “Modernizarea serviciului public de ocupare” şi Domeniului major de intervenţie 4.1 “Întărirea capacităţii de furnizare a serviciilor de ocupare”, prin îmbunătăţirea şi asigurarea calităţii serviciilor furnizate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, capacităţii administrative şi instituţionale, a transparenţei şi eficienţei în acordarea acestora.

comments

comments