full screen background image

Cetăţeni ucraineni cercetaţi pentru contrabandă şi mii de pachete cu ţigări confiscate, în apropiere de Bilca

contrab1     Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, peste 8.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România. Doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 102.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Luni, 16 martie, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Suceava, pe timpul executării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către localitatea Bilca, transportând colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, reuşindu-se astfel reţinerea a doi cetățeni  ucraineni si descoperirea, în vegetaţie, a mai multe colete cu ţigări, abandonate.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, pentru cercetarea în comun a evenimentului, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

Persoanele reţinute şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, iar în urma inventarierii baxurilor cu ţigări, a rezultat cantitatea de 8.574 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi ucraineni de 20, respectiv 26 de ani, acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 102.884 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

comments

comments