full screen background image

S-a încheiat prima etapă a înscrierilor pentru învățământul primar

clasa-pregatitoare     S-a încheiat prima etapă a înscrierilor pentru învățământul primar, la nivelul județului Suceava fiind validate 6.400 de cereri de înscriere.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile metodologiei, s-a realizat în 8 centre de evaluare stabilite de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Profesorii psihopedagogi desemnați au evaluat, în această perioadă, 1.419 copii, din care 22 de copii au primit recomandare pentru clasa I, 1.309 pentru clasa pregătitoare şi 88 de copii au primit recomandare pentru grupa mare.

Conform metodologiei, a doua etapă de înscriere se va desfășura în intervalul 23 martie – 3 aprilie 2015, etapă în care pot depune cereri părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În perioada 14-17 aprilie 2015, se realizează centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar se face, conform legii, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

comments

comments