full screen background image

Proceduri simplificate pentru investiţiile rurale cu finanţare europeană

euroi     Metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural a fost modificată, a anunţat Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava.

Acest lucru s-a realizat prin adaptarea manualului de procedură la fluxul derulării şi avizării on-line al procedurii.

Astfel, achiziţiile on-line se vor derula pe pagina web a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, demersul vizând simplificarea implementării proiectelor de investiţii ale beneficiarilor PNDR.

“Este vorba despre simplificarea şi creşterea transparenţei  acestei proceduri, ca angajament asumat în relaţia cu Comisia Europeană, cât şi cu beneficiarii PNDR. De asemenea, aceasta este o premieră în procesul de implementare a fondurilor europene acordate pentru agricultură”, a subliniat Mihai Moraru.

Procedura on-line stabileşte modul de derulare şi verificare a contractelor de achiziţii de servicii, bunuri şi execuţie de lucrări aferente proiectelor finanţate prin PNDR, pentru beneficiarii privaţi.

În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziţii, aceştia din urmă au obligaţia autentificării pe pagina oficială a AFIR.

Verificarea şi avizarea dosarului de achiziţii se va face on-line la nivelul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, precum şi la Centrul Regional.

Rezultatul procedurii de se publică pe site, inclusiv notificările pentru ofertanţii câştigători şi necâștigători, cu respectarea termenului legal pentru depunerea contestaţiilor.

După expirarea acestui termen, beneficiarul va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător.

comments

comments