full screen background image

Ponta: Vâlcov rămâne în funcție până când Codul Fiscal trece de Parlament

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PSD, că fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, va rămâne în funcție „teoretic”, până ce Codul Fiscal va fi aprobat de Parlament.

Victor Ponta a explicat că procedura de aprobare a codului trebuie reluată, dacă se schimbă persoana ministrului.

Totodată, Ponta a anunțat că proiectul noului Cod Fiscal va ajunge la Senat cel târziu pe 25 martie.

„Codul Fiscal va fi finalizat în perioada următoare și cel târziu pe 25 va fi la Senat și voi cere proceduri de urgență (..) Dacă voi constata că prin măsuri procedurale PNL va încerca să amâne votul, iau în calcul o angajare a responsabilității (..)
În măsura în care se schimbă persoana ministrului trebuie să reluăm circuitul de aprobare. Voi transmite solicitarea de demisie imediat după ce în ședința de Guvern aprobăm cele două proiecte și pleacă spre Parlament. Miercurea cealaltă cel mai târziu”, a spus premierul.

Premierul a vorbit despre o nominalizare pentru preluarea portofoliului Finanțelor, afirmând că va discuta cu persoanele pe care dorește să le propună, apoi va transmite președintelui nominalizarea.

„De ieri am precizat că și-a înaintat demisia și că o să găsesc o persoană (..) La Ministerul de Finanțe nu pot să las gol. Imediat în zilele următoare voi discuta cu posibilii miniștri, văd cine vrea dintre cei cărora le propun și apoi transmit propunerea”, a spus Ponta.

comments

comments