full screen background image

Doi angajaţi ai Prefecturii, în schimb de experienţă în Norvegia

norv1     Săptămâna trecută, o delegație a Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate, Situații de Urgență și Servicii Comunitare de Utilități Publice din cadrul Insituției Prefectului – județul Suceava, a efectuat o vizită de studiu la Oslo, Norvegia.

În cadrul vizitei la instituția omologă, County Governor of Oslo and Akershus, delegația Instituției Prefectului – județul Suceava a purtat discuții cu Rannveig Bjerkmo viceguvernatorul regiunii Oslo and Akershus, cu Johan Loberg Tofte șeful departamentului pregătirea pentru situații de urgență și ceilalți consilieri din cadrul departamentului, referitor la modalitatea în care sunt gestionate situațiile de urgență în fiecare din cele două instituții.

Ambele părți, cea română și norvegiană, au prezentat expuneri referitoare la structura și organizarea fiecărei instituții, dar și a atribuțiilor pe care le are departamentul responsabil cu gestionarea situațiilor de urgență.

În cadrul vizitei discuțiile s-au axat pe transferul de cunoştinţe în prevenirea situaţiilor de urgenţă din domeniul incendiilor de pădure, inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase. A fost abordată şi problematica administraţiei publice locale şi modul în care acesta gestionează situaţiile urgenţă. Nu în ultimul rând au existat discuţii referitoare la cum natura şi distanţele pot împiedica pregătirile în domeniul situaţiilor de urgenţă.

De asemenea, delegaţia Istituției Prefectului a fost participat la o întâlnire la sediul Apărării Civile din Oslo and Akershus, unde a putut vizita și o bază cu materiale și utilaje pentru intervenția în situații de urgență.

“Această vizită de studiu va deschide oportunități pentru parteneriate cu instituțiile norvegiene în vederea colaborării în domeniul gestionării situațiilor de urgență, pentru realizarea unui proiect de mai mare amploare. Sperăm că și alte instituții cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din județ vor accesa acest grant, pentru a-și putea face o imagine mai bună asupra modului în care acționează instituțiile din Norvegia care au atribuții în acest domeniu. Vom organiza o vizită a partenerilor norvegieni în România pentru a putea continua schimbul de experienţă, ocazie cu care vom invita şi reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul nostru, cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă”, a precizat Florin SINESCU, prefectul județului Suceava.

Vizita de studiu este o activitate susținută financiar în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale la Nivel Național din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene 2009 – 2014 gestionat de Punctul Național de Contact și a beneficiat de sprijinul Ambasadelor Regatului Norvegiei la București și a Ambasadei României la Oslo.

comments

comments