full screen background image

Victor Ponta s-a întâlnit cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală

ponta     Prim-ministrul Victor Ponta l-a primit vineri, 13 martie, pe comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, aflat pentru prima oară  în vizită oficială în România.

Şeful Guvernului a prezentat situația absorbției fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, fiind cheltuite aproape 90% din totalul alocărilor, atât pentru plățile directe, cât și pentru investiții. Sectorul agro-alimentar este unul care a performat în absorbția fondurilor europene, iar efectele acestei infuzii de capital încep să se vadă.

Premierul Victor Ponta și-a exprimat speranța că România va primi în cel mai scurt timp aprobarea finală a Comisiei Europene asupra Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR), solicitând sprijinul comisarului Hogan  în acest sens. Demararea acestui Program este una stringentă, dată fiind nevoia de investiții și de asigurare a creșterii competitivității sectorului în contextul unei piețe concurențiale extrem de exigente la nivel global.

De asemenea, primul-ministru s-a arătat preocupat de efectele embargoului rus asupra sectorului agro-alimentar din Republica Moldova și a reiterat necesitatea de a se căuta în continuare soluții concrete care să sprijine producătorii din această țară.

comments

comments