full screen background image

13 martie – “Și mamele obosesc”

doza de educatie     Bine v-am regăsit dragii mei!

E vineri. Și pentru că e aproape weekend, mă întrebam dacă vi se întâmplă uneori și dumneavoastră să obosiți în căutarea soluțiilor de a fi părintele cel mai inspirat, în tot ce ține de educația celui mic. Am zis să obosiți… având convingerea că nu sunteți dispuși, așa cum e și firesc, să abandonați căutarea.

Iar dacă răspunsul e da, e semn de normalitate cred. Căci, acceptând că obosim, de fapt, încercăm să căutăm resurse noi, spre a ne fi mai bine. Iar dacă noi suntem mai bine și copiii noștri vor fi mai bine. Și cum weekend-ul e cel care poate aduce relaxarea dorită, cu gândul la mame, am căutat câteva modalități la îndemână ce ar putea împrospăta forțele. Lista poate fi destul de lungă, depinde doar de dumneavoastră ce modalități alegeți.

În primul rând, cred că ar fi bine să luați o pauză, de la toți și toate. Cât de lungă? Măcar o jumătate de zi. În care telefonul să fie închis, în care ai casei să știe că vă doriți să nu fiți deranjată.

Un mic dejun pe gustul dumneavoastră, servit în liniște sau pe acordurile preferate – și nicidecum în strigătele spre ajutor al celorlalți membri ai familiei – ar putea fi un start perfect.

Și dacă veți porni cu dreptul, puteți continua prin a ieși în oraș. Bineînțeles că telefonul îl puteți uita pentru câteva ore acasă. Și să vă îndreptați fie spre un centru pentru cumpărături, fie spre un salon, pentru a schimba ceva la înfățișarea dumneavoastră, fie să ieșiți în oraș doar în compania celei mai bune prietene. Sau, de ce nu?, toate trei.

La întoarcerea acasă, o baie prelungită poate face minuni.

Sunt convinsă că nu v-am spus lucruri de care nu ați mai auzit. Nici nu mi-am propus asta. Am vrut doar să vă reamintesc că, uneori, nu ne dăm seama cât de mult ne-ar putea ajuta aceste lucruri și le amânăm la nesfârșit. Încercând să fim mame eroine. Și ajungem într-un punct în care suntem prea obosiți chiar și pentru a mai căuta modalități de a ne relaxa.

S-ar putea ca unele mame să creadă că a-ți lua o pauză e o variantă egoistă de a merge mai departe. Căci, rațiunea lor, în acest moment, este doar copilul. Le zic și lor că, tocmai pentru binele celui mic, este nevoie de o rupere de ritm.

De asemenea, nu mă îndoiesc că multe mame vor spune că o astfel de zi e imposibil de realizat. Pentru că sigur intervine ceva, sigur e nevoie de ele undeva, pentru cineva sau ceva. Dacă gândiți așa din start, cu siguranță chiar așa se va întâmpla.

Dragi mame, vă propun să fiți mai relaxate, să vă respectați pe voi înșivă! În felul acesta dovediți respect și pentru toți ai familiei. Căci, de confortul dumneavoastră psihic depinde și confortul celorlalți. Eu una asta mi-am propus pentru weekendul acesta. După vinerea în care “nimic nu trebuie”, rezervată copilului, să urmeze sâmbăta, în care să-mi încarc eu bateriiile. Chiar dacă duminica s-ar putea să rămână ziua recuperării celor nefăcute.

Indiferent de ordinea în care vă programați cele propuse, în acest final de săptămână, nu uitați de timpul pentru dumneavoastră. Căci și relaxarea e tot despre educație.

0:00

comments

comments